Новітні методи викладання географії на основі ультрапедагогічної концепції навчання - Салімон, В.М. (My University, 2009)
Проведено теоретичний аналіз новітніх методик викладання географії на основі сугестопедатогіки та розкрито сутність сугестопедагогічного навчання, доцільність його використання у навчальному процесі, а також переваги і недоліки при вивченні шкільного курсу географії. Виявлено три основні методики сугестопедії: гіпнопедія, релаксопедія, сугестопедія. Установлено суть, місце, та роль сугестопедії у загальному сугестопедагогічному процесі як новому та ефективному напрямі навчання географії. На прикладі теми загальної географії «Географічна оболонка та її компоненти» запропонована схема підготовки до уроку та рекомендації щодо його проведення з використанням сугестопедичного принципу глобалізації.
Keywords: нетрадиційні методи навчання; сугестопедагогіка; гіпнопедія; релаксопедія; сугестопедія; засоби сугестопедії; «надзапам'ятовування»; сугестопедичний принцип глобалізації