Модель модернізації фінансового забезпечення закладів охорони здоров’я (на прикладі «Клініки професора О. М. Феськова») - Феськова, Анна Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Наукова новизна дослідження: оптимізовано витрати бюджетного закладу охорони здоров’я на закупівлю медикаментів і виробів медичного призначення за допомогою економіко-математичної моделі, яка дає змогу ефективніше і раціональніше використовувати фінансові ресурси в процесі фінансово господарської діяльності з урахуванням вимог законодавства про порядок закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що їх використовують органи державної влади та місцевого самоврядування для вдосконалення механізму фінансового забезпечення охорони здоров’я.

Scientific novelty of the research: optimization of expenditures of the health care budgeting institution for the purchase of medicines and medical products with the help of an economic and mathematical model that enables more efficient and rational use of financial resources in the process of financial and economic activity, taking into account the requirements of legislation on the procedure for purchasing goods, works and services for public funds. The practical significance of the results is that they are used by public authorities and local governments to improve the financial security provision mechanism.
Model of modernization of financial support of health care facilities (on the example of Clinics of Professor O. M. Feskov)
Керівник роботи: Васильєва Марина Петрівна, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Навчально-наукового-інституту “Українська інженерно-педагогічна академія”
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; фінансове забезпечення охорони здоровя; економіко-математична модель; оптимізація витрат; financial protection of health protection; economic-mathematical model; cost optimization