Методологія психологічного дослідження : методичні рекомендації для слухачів циклу спеціалізації за спеціальністю «Клінічна психологія» для осіб з вищою немедичною освітою, які працюють в сфері охорони здоров’я [Електронний ресурс] - Жданова, Ірина Вячеславівна; Штриголь, Діана Вячеславівна; Савіна, Майя Василівна; Zhdanova, Iryna; Shtryhol, Diana; Savina, Maiia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні рекомендації «Методологія психологічного дослідження» призначені для осіб з вищою немедичною освітою, які проходять цикл спеціалізації «Клінічна психологія». Метою матеріалу є набуття слухачами курсу професійних компетенцій щодо теоретичних основ та практичних прийомів проведення психологічного дослідження в клініці. Висвітлено конкретні дослідницькі завдання клінічного психолога в закладах охорони здоров’я, проаналізовано основні дослідницькі підходи та методи, охарактеризовано етапи психологічного дослідження, вказано на принципи підбору та особливості використанні різних груп методів у клінічній психології, визначено закономірності інтерпретації результатів та написання заключення. містять питання для самоконтролю, тестові завдання та практичні завдання, які спрямовані на використання на практиці набутих знань.

Methodical guidelines "Methodology of Psychological Research" is intended for persons with higher non-medical education who are undergoing the cycle of specialization "Clinical Psychology". The purpose of the material is to provide course participants with professional competencies in the theoretical foundations and practical methods of conducting psychological research in the clinic. Specific research tasks of a clinical psychologist in healthcare institutions are highlighted, the main research approaches and methods are analyzed, the stages of psychological research are characterized, the principles of selection and features of using different groups of methods in clinical psychology are indicated, the patterns of interpreting results and writing a conclusion are determined. contain questions for self-control, test tasks and practical tasks aimed at using the acquired knowledge in practice.
Methodology of psychological research : methodical guidelines for students of the specialization cycle in the specialty "Clinical Psychology" for persons with higher non-medical education who work in the field of healthcare [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology::Applied psychology; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; експеримент; клінічна психологія; клінічне інтерв’ю; методологія; психодіагностика; психологічне дослідження; спостереження; тести; experiment; clinical psychology; clinical interview; methodology; psychodiagnostics; psychological research; observation; tests