Методи виявлення викидів у пробних вибірках при управлінні процесами в системах за станом - Лихач, Олег Юрійович; Lykhach, O. Yu. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Робота присвячена вибору метрик для оцінювання правильності виявлення викидів, найкращих математичних моделей, методів та засобів реалізації інформаційної технології при виявленні аномалій у часових рядах та вибірках даних в системах автоматизованого збору даних.

The work is devoted to the choice of metrics for assessing the correctness of emissions detection, the best mathematical models, methods and means of implementing information technology in detecting anomalies in time series and data samples in automated data collection systems.
Керівник: Бикова Тетяна Володимирівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; виявлення викидів; машинне навчання; глибоке навчання; метрики оцінки якості моделей та методів; emissions detection; machine learning; deep learning; metrics for assessing the quality of models and methods