Вплив інноваційних технологій на міжнародну торгівлю - Житинська, Анна Юріївна; Zhytynska, Anna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Досліджено суть інноваційної діяльності та інновацій у торгівлі; визначено вплив інноваційних технологій на розвиток торгівлі; проведено дослідження світового досвіду впровадження інноваційних технологій у торговельні компанії; надано характеристику підприємства ТОВ «ЮСК УКРАЇНА»; проаналізувати основні фінансові показники діяльності й фінансового стану ТОВ «ЮСК УКРАЇНА» та спрогнозовано на наступний період діяльності; охарактеризовано інноваційні технологій та розроблено рекомендації до їх впровадження у практичну діяльність ТОВ «ЮСК УКРАЇНА»; сформовано алгоритм формування інноваційної політики торговельної мережі; визначено шляхи покращення результативності застосування інноваційних технологій у міжнародній торгівлі України.

The essence of innovation and innovation in trade is investigated; the influence of innovative technologies on the development of trade is determined; a study of the world experience of introducing innovative technologies in trading companies is carried out; the characteristics of the enterprise LLC «USC UKRAINE» are given; the main financial indicators of the activity and financial condition of LLC «USC UKRAINE» are analyzed and forecasted for the next period of activity; innovative technologies are characterized and recommendations for their implementation in practice are developed.
The impact of innovative technologies on international trade
Керівник: Шуміло Ольга Станіславівна, доктор економічних наук, професор кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; інновації; інноваційні технології; міжнародна торгівля; інноваційна політика; innovations; innovative technologies; international trade; innovation policy