Поведінкові моделі прийняття рішень в малому та середньому бізнесі - Максимов, Михайло Сергійович; Maksymov, M. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дисертаційна робота присвячена теоретико-методичному обґрунтуванню поведінкового підходу до планування і розробці поведінкової моделі прийняття рішень у секторі малого та середнього бізнесу, які спрямовані на зменшення когнітивного навантаження в процесі управлінської діяльності з метою підвищення ефективності і розвитку малих та середніх форм підприємництва. У дисертаційній роботі обґрунтована необхідність врахування поведінкових аспектів в моделях прийняття рішень в секторі малого та середнього підприємництва.

This dissertation is dedicated to the theoretical and methodological substantiation of the behavioral approach to business planning and the development of a behavioral decision-making model in the small and medium-sized business sector. The model aims to reduce cognitive load in managerial decision-making processes, thereby increasing efficiency and fostering the development of small and medium sized enterprises (SMEs). The study justifies the necessity of incorporating behavioral aspects into decision-making models within the SME sector.
Behavioral decision-making models in small and medium sized businesses
Науковий керівник: Меркулова Тамара Вікторівна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економічної кібернетики та прикладної економіки
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; прийняття рішень; поведінкова економіка; малий та середній бізнес; бізнес-план; бізнес-процес; когнітивне навантаження; підприємництво; підприємство; бізнес-фреймворк; стратегія; структура; розвиток; маркетінг; цифровізація економіки; decision-making; behavioral economics; small and medium-sized businesses; business planning; business processes; cognitive load; entrepreneurship; company; business framework; strategy; structure; development; marketing; digital economy