Асоціація деяких тетраалкіламонієвих перхлоратів у ацетонітрилі - Макєєв, Сергій Юрійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження: визначити закономірності впливу будови тетраалкіламонієвих перхлоратів на їх граничні молярні електропровідності та константи асоціації у ацетонітрилі. Об’єкт дослідження: розчини тетраалкіламонієвих перхлоратів. Предмет дослідження: визначення фізико-хімічних констант у розчинах тетраалкіламонієвих перхлоратів в ацетонітрилі. У кваліфікаційній роботі розглянуті підходи до встановлення поведінки іонів алкіламонієвих солей у розчинах. Проведено кондуктометричне дослідження розчинів тетраалкіламонієвих перхлоратів у ацетонітрилі. Здійснено розрахунок констант асоціації та граничних молярних електропровідностей у розчинах тетраалкіламонієвих перхлоратів.

Research purpose: to determine the regularities of structure influence of tetraalkylammonium perchlorates on their limiting molar electrical conductivities and association constants in acetonitrile. Research object: solutions of tetraalkylammonium perchlorates. Research subject: determination of physicochemical constants in solutions of tetraalkylammonium perchlorates in acetonitrile. In the qualification work, approaches to establishing the behavior of alkylammonium salts ions in solutions are considered. Conductometric study of tetraalkylammonium perchlorates solutions in acetonitrile was carried out. Association constants and limiting molar conductivities in solutions of tetraalkylammonium perchlorates were calculated.
Association of some tetraalkylammonium perchlorates in acetonitrile
Науковий керівник: Лебідь Олександр Валентинович, доцент, кандидат хімічних наук, доцент кафедри фізичної хімії
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; кондуктометрія; електропровідність; константа асоціації; тетраалкіламонієві солі; ацетонітрил; conductometry; electrical conductivity; association constant; tetraalkylammonium salts; acetonitrile