Педагог-директор, директор-бібліограф (До 50-річчя від дня смерті Л.І. Гуревича, директора Центральної наукової бібліотеки, професора кафедри педагогіки Харківського університету) - Глибицька, С.Б. (Київ, 2016)
Стаття присвячена життю та діяльності директора Центральної наукової бібліотеки (1945-1957 pp.), професора кафедри педагогіки Харківського державного університету Л. І. Гуревича (1894-1966).
У тяжкі післявоєнні роки, коли треба було не тільки підіймати народне господарство, але й відновлювати роботу закладів освіти та культури, важкі завдання стояли і перед Харківським університетом та його науковою бібліотекою. Тоді директором бібліотеки було призначено професора, завідувача кафедри педагогіки Харківського державного університету Лазаря Ізраїлевича Гуревича.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Гуревич Лазарь Ізраїлевич; история Харьковского университета; Харьковский университет; Kharkov University; the history of Kharkov University; бібліотека Харківського університету; професор Харківського університету