Дистанційне зондування Землі : практикум [Електронний ресурс] - Попов, Владислав Сергійович; Popov, Vladyslav Sergiyovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Практикум розроблено відповідно до програми дисципліни «Дистанційне зондування Землі», яка, окрім вивчення теоретичних засад отримання даних дистанційного зондування, має обов’язково містити розгалужену практичну складову, важливу для підготовки конкурентоздатного фахівця-географа. Для надання студентам якісних практичних навичок, практикум пропонує набір практичних робіт із завантаження даних, їх попередньої обробки і виконання основних аналітичних дій в програмному забезпеченні ERDAS Imagine. Практикум містить завдання до практичних робіт із детальним описом виконання і поясненнями важливих теоретичних концепцій, а також список рекомендованої літератури. Видання призначено для підготовки студентів-географів у закладах вищої освіти.

These workshops are developed in accordance with the program of the course "Earth Remote Sensing", which, in addition to studying the theoretical principles of obtaining remote sensing data, must necessarily contain an extensive practical component. It’s important for the preparation of a competitive geographer. To provide students with high-quality practical skills, the workshops offer a set of practical tasks on obtaining data, preprocessing and performing basic analytical actions within the ERDAS Imagine software. Workshops contain tasks for practical works with a detailed description of the implementation and explanations of important theoretical concepts, as well as a list of recommended literature. The publication is intended for the preparation of geographers in higher education institutions.
Earth remote Sensing: workshops [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; дистанційне зондування; знімки; електромагнітний спектр; лідар; оптика; піксель; remote sensing; imagery; electromagnetic specter; lidar; optics; pixel