Фінансово-економічне становище монастирів Харківської єпархії другої половини ХІХ – початку ХХ ст. - Подгорна, О.Б. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
Дана стаття присвячена фінансово-економічному становищу монастирів Харківської єпархії другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Особлива увага приділяється джерелам формування монастирських доходів. Результати даного дослідження свідчать про те, що більшість монастирів єпархії була прибутковими.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: монастир; єпархія; прибуток; майно; капітал