Письмовий переклад текстів екологічної тематики (французька мова) : практикум - Григор'єв, Максим Вікторович; Щиров, В'ячеслав Юрійович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Методичні вказівки та завдання для самостійної роботи призначені для аудиторної та самостійної роботи студентів ІУ бакалаврського та I магістерського курсів факультету іноземних мов, а також студентів старших курсів екологічного факультету i його аспірантів, ЯКІ вивчають іноземну мову в рамках професійного спрямування. Вони знайомлять студентів з базовими поняттями та термінами екології, засобами та проблемами її захисту, зі специфікою розвитку сучасної цивілізації та урбанізації з урахуванням екофактору на прикладі сучасної Франції. Посібник також має своєю метою вдосконалювати навички перекладу, поглибити знання, отримані студентами на попередніх курсах з практики перекладу, формувати навички перекладу текстів екологічної тематики французькою та українською мовами. Він також розрахований на подальше вдосконалення навичок письмового та усного перекладу у межах курсу теорії і практики перекладу, на розширення термінологічного кола знань з екології французькою та українською мовами.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; traduisez en ukrainien; la longue marche vers la gestion planétaire; la protection des paysages au quotidien; transports routiers propres; les transports urbains sur la bonne voie; le printemps de l'énergie renouvelable; traitement des déchets; une agriculture plus verte; des PME; un système économique; s'autodétruit; environnement; l'écologie; grosse arnaque; catastrophe écologique; l'économie en respectant l'écologie; le ciment; grandes villes; comprendre les besoins des quartier populaires; les écoquartiers; températures record, sécheresse; la Chine; le changement climatique; gazon artificiel; la voiture électrique