Інтертекстеми в мові роману Ю. Винничука «Танґо смерті»: джерела, структура, функції - Сагіна, Еліна Володимирівна; Sahina, E. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дипломна робота присвячена дослідженню індивідуального стилю, або ідіостилю, Ю. Винничука на основі його роману «Танґо смерті». Авторський стиль розглядається як складне лінгвостилістичне явище, що поєднує унікальні мовні та стилістичні прийоми, які відображають світогляд та емоційний стан письменника. У роботі акцентується увага на інтертекстуальних елементах, зокрема біблійних, міфологічних, історичних, культурних та літературних алюзіях, що інтегровані в структуру твору і створюють багатошаровий художній контекст.
Intertexts in the language of Yuriy Vynnychuk's novel «Tango of Death»: sources, structure, functions
Науковий керівник: Кохан Юрій Іванович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; інтертекстуальність; ідіостиль; міжтекстові зв’язки; фразеологізми; постмодернізм; intertextuality; idiom; intertextual connections; phraseology; postmodernism