Напівдорозі створення діалектного словника Харківщини (До 90-річчя професора Й.О. Дзендзелівського) - Сагаровський, А.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2011)
Стаття містить коротку характеристику деяких актуальніших праць проф. Й. О. Дзендзелівського, позаяк приурочена до 90-ліття видатного вченого; відзначено його великий унесок в українську лінгвістику (зокрема територіальну). Автор подає фрагмент масиву на „О” із 4-го тому „Діалектного словника Центральної Слобожанщини (Харківщини)”; ідеться про багатство, цінність, оригінальність місцевих говіркових утворень. Статья содержит краткую характеристику отдельных актуальних работ проф. И. А. Дзендзелевского, поскольку приурочена к 90-летию выдающегося учёного; отмечен его большой вклад в украинскую (в частности территориальную) лингвистику. Автор представляет фрагмент массива на „О” из 4-го тома „Диалектного словаря Центральной Слобожанщины (Харьковщины)”; отмечено богатство, ценность, оригинальность местных речевых образований. The article contains a brief description of the individual important works prof. I. Dzendzelyvsky, as is timed to 90-anniversary of the outstanding scientist; marked by his great contribution into Ukrainian (in particular territorial) linguistics. The author presents the portion of the array to the "O" from the 4-th volume "Dialect dictionary of Central Slobozhanshchyna (Kharkiv region)"; noted the wealth, value, originality of local speech communities.
Keywords: Дзендзелівський; діалектна картотека; діалектна лексикографія; Діалектний словник Центральної Слобожанщини (Харківщини); мовленнєва територія