Дослідження інвестиційних ризиків : сутність та класифікація - Ткачук, І. М. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті досліджено сутність, особливості та класифікацію інвестиційних ризиків в умовах сучасної економіки України. Проаналізовано основні види ризиків у банківській, промисловій, транспортній та інших сферах діяльності. Акцентовано увагу на факторах, що впливають на рівень інвестиційних ризиків, та необхідності їх системного управління для підвищення ефективності інвестиційної діяльності й забезпечення економічної безпеки підприємств. Обґрунтовано значення оцінювання та класифікації ризиків при прийнятті інвестиційних рішень.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; інвестиційні ризики; класифікація ризиків; управління ризиками; економічна невизначеність; інвестиційна діяльність