Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами : практикум для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю D3 «Менеджмент» [Електронне видання] - Кудінова, Марина Михайлівна; Козирєва, Олена Вадимівна; Kudinova, Marina; Kozyrieva, Olena; Тимохова, Галина Борисівна; Глєбова, Наталія Володимирівна; Timohova, Galina; Gliebova, Nataliia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Практикум охоплює практичні завдання, спрямовані на формування навичок та програмних компетентностей за наступними темами курсу: складові сучасної стартап екосистеми у світі та в Україні, сутність стартапів та їх види, основні принципи формування команди та їх ролі, дизайн мислення, процес валідації ідей, формування канви бізнес моделі, механізм дослідження клієнтів, розробка мінімально життєздатного продукту, оцінка ринку, метрики стартапів та аналіз конкурентів, основи маркетингу, інвестицій та фінансів стартапів, технології підготовки до презентації стартапів та пітч-деку. В практикумі використано матеріали курсу «Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами» від Громадська організація «Платформа інноваційного партнерства» (YEP™) (проєкт реалізується в рамках підписаного меморандуму про співробітництво). Видання розраховано на здобувачів вищої освіти, а також викладачів і спеціалістів.

The workshop covers practical tasks aimed at developing skills and program competencies in the following course topics: components of the modern startup ecosystem in the world and in Ukraine, the essence of startups and their types, basic principles of team formation and their roles, design thinking, idea validation process, business model outline, customer research mechanism, development of a minimum viable product, market assessment, startup metrics and competitor analysis, basics of marketing, investment and finance of startups, technologies for preparing for presentations, etc. The workshop uses the materials of the course ‘Innovative Entrepreneurship and Startup Project Management’ from the NGO Innovation Partnership Platform (YEP™) (the project is being implemented under a signed memorandum of cooperation). The publication is intended for higher education students, as well as teachers and specialists.
Innovative Entrepreneurship and Management of Start-Up Projects : a Workshop for Students of the Second (Master's) Level of Higher Education in the Speciality D3 ‘Management’ [Electronic Resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; інновації; підприємництво; стартап; проєкт; стартап екосистема; інкубація; акселерація; дизайн мислення; валідація; команда; портрет споживача; канва бізнес-моделі; пітчинг; innovation; entrepreneurship; startup; project; startup ecosystem; incubation; acceleration; design thinking; validation; team; customer profile; business model canvas; MVP; pitching