Борис Руднєв – фотограф Музею витончених мистецтв та старожитностей Харківського університету, директор Лебединського художнього музею - Глибицька, Світлана Борисівна (Харків, 2021)
У харківському краєзнавчому просторі, на жаль, мало уваги приділено особистості Бориса Кузьмича Руднєва – уродженця міста Харкова, випускника Технологічного інституту (нині – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»), співробітника Музею витончених мистецтв та старожитностей Харківського університету, згодом – засновника та першого директора Лебединського художнього музею, який тепер носить його ім’я. Постать ця – багатогранна і, без перебільшення, героїчна – враховуючи те, як Борис Кузьмич під час громадянської війни рятував художні цінності, що були покладені в основу Лебединського художнього музею, а під час Другої світової зумів зберегти їх у період окупації Лебедина.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; Руднєв Борис Кузьмич – фотограф Музею витончених мистецтв та старожитностей Харківського університету, директор Лебединського художнього музею; Музей витончених мистецтв та старожитностей Харківського університету; Лебединський художній музей; фотосправа у Харкові; музейна справа України; охорона пам'яток історії та культури в Україні; Випускники Харківського технологічного інституту (нині – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»)