Взаємозвʼязок стилю виховання в батьківській родині з емоційною залежністю в партнерських стосунках - Бойко, Ярослава Артемівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У даній кваліфікаційній роботі основна увага приділяється вивченню взаємозвʼязку стилю виховання в батьківській родині зе емоційною залежністю в партнерських стосунках. Перший розділ представлений у вигляді теоретичного аналізу основ вивчення взаємозвʼязку стилю виховання в батьківській родині з емоційною залежністю в партнерських стосунках. Другий розділ представлений описом процедури дослідження та вибірки, а також опис використаних діагностичних методик та методів математичної статистики. У дослідженні взяли участь 85 респондентів від 23 до 28 років: чоловіки – 41 особа, жінки – 44 особи. У третьому розділі наявний опис результатів проведеного дослідження взаємозвʼязку стилю виховання в батьківській родині з емоційною залежністю в партнерських стосунках.

In this qualification work, the main attention is paid to the study of the relationship between the parenting style in the parental family and emotional dependence in partner relationships. The first section is presented in the form of a theoretical analysis of the basics of studying the relationship between the parenting style in the parental family and emotional dependence in partner relationships. The second section is presented with a description of the research procedure and sampling, as well as a description of the diagnostic methods and methods of mathematical statistics used. 85 respondents aged 23 to 28 participated in the study: men - 41 people, women - 44 people. The third section contains a description of the results of the study of the relationship between the parenting style in the parental family and emotional dependence in partner relationships.
Керівник роботи: Зуев Ігор Олександрович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; стиль виховання; емоційна залежність; партнерські стосунки; співзалежність; міжособистісна залежність; романтична прив’язаність; parenting style; emotional dependence; partnerrelation ships; codependence; interpersonal dependence; romantic attachment