Розробка інтерактивного електронного посібника з математики для вивчення учнями 9 класу завдань з параметрами - Боднар, Микита Олегович; Bodnar, Mykyta (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню методичних особливостей створення інтерактивного електронного посібника з математики для вивчення та розв’язування задач з параметрами. У роботі здійснено аналіз предметної області та обґрунтовано актуальність обраної теми, проведено огляд сучасних науково-педагогічних і методичних досліджень та визначено основні завдання. У першому розділі висвітлено загальнотеоретичні аспекти розробки інтерактивних електронних посібників з математики, розглянуто дидактичні функції та методичні засади їх створення, а також обґрунтовано структуру електронного ресурсу для роботи із задачами з параметрами. У другому розділі було розроблено структуру електронного посібника з математики, реалізовано інтерактивні елементи в обраному програмному середовищі, впроваджено створений ресурс у освітній процес закладів середньої освіти та апробовано його ефективність.

The master’s thesis focuses on the methodological aspects of developing an interactive electronic textbook in mathematics for studying and solving parameter-based problems. The study analyzes the subject area and substantiates the relevance of the selected topic, reviews contemporary scientific, pedagogical and methodological research, defines the main objectives. The first section highlights the general theoretical aspects of developing interactive electronic textbooks in mathematics, examines their didactic functions and methodological foundations, and substantiates the structure of the electronic resource for working with parameter-based problems. In the second section, the structure of the electronic mathematics textbook was developed, interactive elements were implemented in the selected software environment, the created resource was introduced into the educational process of secondary education institutions and its effectiveness was tested.
Development of an interactive electronic mathematics textbook for 9thgrade students to study parametric problems
Науковий керівник : Жовтоніжко Ірина Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри вищої математики та інформатики
Keywords: MATHEMATICS; інтерактивний електронний посібник; задачі з параметрами; структура; програмна реалізація; interactive electronic textbook; parameter-based problems; structure; software implementation