Інтеграція смарт-мереж в енергосистему міста - Сулейманова, Карина Ельчинівна; Suleimanova, Karyna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Карзіна, 2024)
Ця кваліфікаційна робота присвячена розробці програмно-апаратного комплексу для інтеграції смарт-мереж у міські енергосистеми. Вона охоплює дослідження сучасних технологій енергоменеджменту, таких як інтелектуальні лічильники, відновлювані джерела енергії та системи зберігання, з акцентом на використання технології LoRa для забезпечення енергоефективного зв’язку. Робота спрямована на вдосконалення управління енергоресурсами, підвищення їхньої надійності, економічної ефективності та екологічної стійкості в умовах сучасних міст.

The focus of this master's thesis is the development of a hardware-software solution for integrating smart grids into urban energy systems. It explores advanced energy management technologies, including smart meters, renewable energy sources, and energy storage systems, with an emphasis on utilizing LoRa technology for energy-efficient communication. The study aims to enhance energy resource management, improve reliability, boost cost efficiency, and foster environmental sustainability within the framework of modern urban environments.
Integration of smart grids into urban energy systems
Керівник: Сухов Руслан Володимирович, завідувач кафедри, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах
Keywords: TECHNOLOGY; смарт-мережа; енергосистема; відновлювані джерела енергії; сучасні міста; технологія Long Range; smart grid; energy system; renewable energy sources; modern cities; lora technology