Аналіз параметрів латунування в ціанідних розчинах : кваліфікаційна робота магістра - Гаврилов, Андрій Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Метою дослідження є вивчення впливу параметрів ціаністого електроліту на властивості електроосадженої латуні і залежності якості отриманої латуні від рівня рН електроліту. Метод дослідження – електроліз досліджуваних електролітів у комірці Хулла зі зміною та контролем рН, титрометричний, фотометричний аналіз електролітів та отриманих сплавів. The purpose of the study is to study the influence of the parameters of the cyanide electrolyte on the properties of electrodeposited brass and the dependence of the quality of the obtained brass on the pH level of the electrolyte.The research method is electrolysis of the studied electrolytes in a Hull cell with pH change and control, titrimetric, photometric analysis of electrolytes and the obtained alloys.
Науковий керівник - Єфімов Павло Вікторович, старший викладач.
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; ціаністе латунування; комірка хулла; аналіз ціаністих ванн латунування; контроль і корегування електролітів ціаністого латунювання; залежність складу покриття від кислотності середовища; колір покриття; гальванічне покриття; електролітичні сплави; cyanide brass plating; hull cell; analysis of cyanide brass plating baths; control and correction of cyanide brass plating electrolytes; dependence of coating composition on environmental acidity; coating color; galvanic coating; electrolyte