Математика в лингво-семиотической перспективе - Калюжный, Владимир Николаевич; Калюжний, Володимир Миколайович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2015)
У статті висвітлюється питання про мовну специфіку математики, яка зазвичай опускається у викладанні. Відповідь на це питання знаходиться на стику лінгвістики, логіки, філософії, культурології, психології. Виділяються два полюси: 1) освоєння математичної мови початківцями; 2) занурення у глибинну природу математики. Одна з ідей полягає в тому, щоб поряд з «мовою математики» розглянути «мову математиків».
Keywords: математика; множина; число; геометрія; простір; мова; метамова; семантика; переклад; формула