Міжнародна інформаційна політика України в контексті сучасних викликів - Коломиц, Назарій Юрійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена дослідженню особливостей реалізації міжнародної інформаційної політики України в контексті сучасних викликів. Розглянуто теоретико-методологічні засади інформаційної політики як інструменту сучасних міжнародних відносин. З’ясовано нормативно-правові, стратегічні та інституційні основи формування інформаційної політики України з урахуванням її євроатлантичного курсу. Встановлено ключові інструменти проактивної політики України, спрямованої на формування позитивного міжнародного іміджу держави. Виявлено основні інформаційні виклики та гібридні загрози, з якими стикається Україна на міжнародній арені. Визначено інституційні механізми протидії інформаційній агресії, що сформовані в Україні.

Qualifying master's work is devoted to the study of the peculiarities of the implementation of Ukraine's international information policy in the context of modern challenges. The theoretical and methodological foundations of information policy as a tool of modern international relations are considered. The legal, strategic, and institutional bases of Ukraine's information policy formation, considering its Euro-Atlantic course, are clarified. Key tools of Ukraine's proactive policy aimed at forming a positive international image of the state are established. Main information challenges and hybrid threats facing Ukraine in the international arena are identified. Institutional mechanisms for countering information aggression formed in Ukraine are determined.
International information policy of Ukraine in the context of modern challenges
Керівник роботи: Пересипкіна Ірина Валентинівна, кандидат політичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин ННІ «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Media and communication studies; Україна; міжнародна інформаційна політика; міжнародний імідж; інформаційна безпека; international information policy; international image; information security; Ukraine