Ways to Ensure the Competitiveness of an Enterprise - Sheng, Lu (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
This thesis explores the essence and key factors shaping enterprise competitiveness in today’s globalized and rapidly evolving technological environment. It analyzes internal factors (organizational culture, management practices, and resource allocation) and external factors (market conditions, technological changes, and regulatory environment) influencing firms’ competitive positions. The study examines modern strategies for enhancing competitiveness based on the experience of leading companies. The research results in a conceptual framework and practical recommendations aimed at improving enterprise competitive advantage.

У дипломній роботі досліджено сутність та чинники формування конкурентоспроможності підприємства в умовах сучасного глобалізованого та технологічно динамічного середовища. Проаналізовано внутрішні фактори (організаційна культура, управлінські практики, розподіл ресурсів) та зовнішні фактори (ринкові умови, технологічні зміни, регуляторне середовище), що впливають на конкурентні позиції підприємств. Розглянуто сучасні стратегії підвищення конкурентоспроможності на основі досвіду провідних компаній. Результатом дослідження є узагальнена концептуальна модель та практичні рекомендації щодо підвищення конкурентних переваг підприємства.
Шляхи забезпечення конкурентоспроможності підприємства
Керівник роботи: Денис Станіславович Давидов, кандидат економічних наук, доцент, кафедра управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут "Каразинська школа бізнесу"
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; діловий ландшафт; business landscape; enterprise competitiveness; конкурентоспроможність підприємства; organizational culture; організаційна культура; менеджмент; management