Коломицева, Ірина Миколаївна2024-05-222024-05-222024-05-10Коломицева, Ірина Миколаївна. Їжа як ліки : презентація / І.М. Коломицева ; Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Медичний факультет, Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини і фізичної реабілітації. - Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна,2024. - 26 слайдів.https://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/18433Світ стикається з глобальною епідемією хронічних захворювань, пов’язаних із дієтою. Насправді, згідно зі статтею 2020 року, опублікованою в The BMJ, «кожна п’ята смерть у всьому світі пов’язана з неоптимальною дієтою більше, ніж з будь-яким іншим фактором ризику, включаючи тютюн». У відповідь на це «почастішали експерименти з використанням втручань «їжа — це ліки» для запобігання, контролю та лікування хвороб».ukнутріціологіядієтологЇжа як лікиFood as medicinePresentation