Криза концепції прав людини в контексті розвитку сучасного світу - Завальна, Ж.В.; Старинський, М.В. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Утвердження та об’єктивація у вигляді Загальної декларації прав людини в 1948 році на світовій арені концепту «права людини» стало правовою революцією у впорядкуванні людських взаємовідносин. Жахи Другої світової війни наглядно показали необхідність зміни підходів до врегулювання людських конфліктів та фізичного ставлення до людини як до живої істоти. Загальна декларація прав людини ввібрала в себе весь масив політико-правових думок, що століттями формувались та накопичувались у філософсько-правових трактатах видатних мислителів. Саме з моменту прийняття Загальної декларації прав людини в світі почалась побудова «великої міжнародної системи законодавства, адвокації і правозастосування [4]», що була покликана захищати людські права.
Завальна Ж.В., професор, доктор юридичних наук, професор кафедри цивільно-правових дисциплін, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна. Старинський М.В., доцент, доктор юридичних наук, професор кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки навчально-наукового інституту права СумДУ.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; норвезько-українська конференція; права людини