Аналіз витрат на підприємстві - Ляміна, Анна Геннадіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
В процесі виконання кваліфікаційної роботи було визначено економічну та управлінську важливість витрат, їх характеристику, класифікацію та структуру, які переважно є індивідуальними для кожного підприємства. На основі великого науково-теоретичного поля слід зазначити, що до поняття витрат у будь-якій організації треба підходити комплексно, і їх не можна розглядати окремо від собівартості продукції. Завдання дослідження: визначити економічне та управлінське значення витрат, їх характеристику, класифікацію та структуру; узагальнити принципи процесу проведення аналізу витрат на підприємстві; систематизувати нoрмaтивнo-прaвoві засади oблiку витрaт зaклaдiв oхoрoни здoрoв’я; визначити методи аналізу витрат, які використовуються в Харківські обласній клінічній лікарні; проаналізувати динаміку та структуру витрат Харківської обласної клінічної лікарні; розробити рекомендації щодо оптимізації витрат в Харківській обласній клінічній лікарні. Метою дослідження є узагальнення теоретичних підходів до аналізу витрат та розробка практичних рекомендації щодо оптимізації витрат в Харківській обласній клінічній лікарні.
Cost Analysis at the Enterprise
Керівник роботи: Крамаренко Анна Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; аналіз витрат; cost analysis; прибутковість підприємства; profitability of the enterprise; контроль витрат; cost control