Деякі аспекти діяльності ООН в регулюванні міжнародних конфліктів - Антоненко, М.Є.; Гачаєва, М.М. (Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2019)
У сучасному світі тема діяльності ООН в регулюванні міжнародних конфліктів э актуальною, так як наша планета знаходиться у стані конфліктів, і нам як ніколи потрібна діяльність Ради Безпеки ООН. Посилення контролю та врегулювання конфліктів має бути одним з головних завдань, бо ці «суперечки» можуть призвести до масштабної війни. Терористичні акти, боротьба за владу і територію, торгівля людьми та наркотиками заполонили наш світ. Через це гинуть люди, руйнуються міста, розпадаються союзи і країни, збільшується потік міграції тощо. Для вирішення проблем Рада Безпеки ООН робить все можливе і для підтримки миру використовують миротворчі сили; санкції (політичні, економічні, торгівельні).
Keywords: норвезько-українська конференція; ООН в регулюванні міжнародних конфліктів