Особливості психологічного захисту і копінг-стратегій при ускладненій вагітності - Кузнєцова, В.І. (Соціальна психологія: український науковий журнал, 2010)
Статтю присвячено проблемі дослідження емоційно-складної ситуації ускладненої вагітності. Викладено результати експериментального дослідження особливостей психологічного захисту та способів подолання у жінок з ускладненим перебігом вагітності, виявлені достовірні розбіжності в оцінках механізмів психологічного захисту та в рівнях копінг-стратегій між групами жінок з ускладненнями вагітності та жінок з гладким перебігом вагітності. Показано доцільність окремого дослідження груп з різними ускладненнями вагітності.
Keywords: ускладнення вагітності; захисні механізми; копінг-стратегії