Стефан Стамболов як революціонер, політик і державний діяч Болгарії в оцінках радянської історіографії сер. 1960-х – 1970-х рр. - Миколенко, Д.В. (ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2013)
У статті розглянуто особливості висвітлення політичної діяльності С. Стамболова у радянській історіографії періоду середини 1960-х – 1970-х років. Автор приходить до висновку, що внаслідок тісних наукових зв’язків між ученими СРСР і НРБ, а також розширення джерельної й історіографічної бази знайшли своє відображення майже невивчені до того часу питання, пов’язані з біографією видатного болгарського політика. Однак домінування класового підходу в тогочасній науці не дозволила об’єктивно і всебічно розкрити деякі аспекти діяльності С. Стамболова.
Keywords: Стамболов С.; радянська історіографія; класовий підхід; марксистська методологія