Професійна підготовка фахівців з проєктування авторемонтного підприємства автомобілів «КрАЗ – 65101» з вдосконаленням технології збирання ведучого моста автомобіля - Колонтаєвський, Дмитро Вадимович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В магістерській кваліфікаційній роботі розроблено та теоретично обґрунтовано дидактичну модель професійної підготовки фахівців, спрямовану на ефективне опанування принципів проєктування авторемонтного підприємства та удосконалення технології збирання ведучого моста автомобіля «КрАЗ-65101», що забезпечить підвищення якості ремонтних процесів і технологічної надійності транспортних засобів. Проаналізовано сучасний стан підготовки фахівців для авторемонтних підприємств, зокрема вимоги до компетентностей, пов’язаних із проєктуванням технологічних процесів та ремонтом вантажних автомобілів. Запропоновано методику розрахунку і планування заводу на 1700 капітальних ремонтів автомобілів за рік та вдосконалення агрегатної дільниці збирання ведучих мостів. Вдосконалено технологічний процес ремонту ведучого моста автомобіля КрАЗ-65101, і розроблений комплект документів на складання, розроблено пристрій для розбирання та збирання картеру головної передачі ведучого моста. Розроблено дидактичний проєкт з теми «Вдосконаленням технології збирання ведучого моста автомобіля «КрАЗ – 65101» для підготовки фахівців з проєктування авторемонтного підприємства. Обґрунтовано ефективні методи, форми та засоби навчання для формування практичних умінь та технологічних навичок здобувачів освіти.
Керівник роботи: Подоляк Олег Степанович, кандидат технічних наук, доцент кафедри машинобудування, транспорту і зварювання Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія»
Keywords: TECHNOLOGY::Engineering mechanics::Mechanical manufacturing engineering; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; розвиток авторемонтної галузі; проєктування авторемонтних підпрємств; модернізаціїя системи професійної підготовки; ведучий міст автомобіля; дидактичний проєкт факультативного заняття на тему «Вдосконалення технології збирання ведучого моста автомобіля «КРаЗ – 65101»; автомобілі марки «КрАЗ65101»; технологічний процес капітального ремонту автомобілів; відновлення вузлів автомобіля; авторемонтний завод (АРЗ); проєктування авторемонтного підприємства автомобілів; режим роботи авторемонтного заводу (АРЗ); розрахунок виробничої програми авторемонтного заводу (АРЗ); розрахунок кількості робочих місць і обладнання авторемонтного заводу (АРЗ); розрахунок виробничих площ приміщень та комор авторемонтного заводу (АРЗ); будівельні вимоги до авторемонтного заводу (АРЗ)