Методичні та психолого-педагогічні проблеми викладання іноземних мов на сучасному етапі: шляхи інтеграції школи та ВНЗ : матеріали IX Міжнародної науково-методичної конференції - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2017)
До збірника увійшли матеріали, присвячені загальним проблемам навчання і контролю, теорії і методики викладання іноземних мов, питанням пов’язаним з дидактичними та психологічними аспектами навчання іноземних мов у ВНЗ та школі. Також висвітлюються професійна підготовка з іноземних мов та новітні освітні підходи. Розраховано на наукових працівників, аспірантів та студентів усіх спеціальностей.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Linguistics; HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Language technology; начання студентів-іноземців; сase-технології у викладанні іноземної мови; ілюстративні таблиці; ігри як метод навчання; написання есе; кембриджський іспит FCE; інтерактивні технології; мультимедійні технології; аудіювання в початковій та середній школі; вербальні та невербальні засобів спілкування; пісенно-драматичний дискурс; аудіовізуальна компетентність; подкаст-технології навчання іноземних мов і культур; інтернет ресурс Pinterest; текст научной статьи; текст наукової статті; лингвистическая единица; лінгвістична одиниця; мовна компетенція дітей 9-13 років; концепти «мир» і «війна»; критичне мислення; динамичный процесс обучения; динамічний процес навчання; складні речення; прямі та непрямі мовленнєві акти; граматика сучасної французької мови; технические способы обучения (ТСО); технічні засоби навчанняч (ТЗН); проектная методика обучения; інноваційні технології в навчанні англійської мови; мультимедійні технології навчання іноземної мови; англійська мова як друга іноземна; психологічний характер труднощів при вивченні іноземної мови; прецедентные феномены; прецедентні феномени; естетичне виховання на уроках німецької мови; використання віршів; застосування засобів ІКТ; интерактивные методы обучения; інтерактивні методи навчання; коммуникативные навыки студентов; комунікативні навички студентів; розгорнута відповідь при складанні ЗНО; порівняльна граматика німецької та української мов; жанр електронного листа; академічне письмо; застосування інтернету у навчанні англійської мови; морально-естетичне виховання студентів; рольові ігри; модульно-розвивальне навчання; видеоматериали tedtalks; экзамен bec vantage; групові форми роботи на заняттях з іноземної мови; літературний твір і професійне виховання; флеш-карти для засвоєння лексики та граматики; лінгвокраїнознавство; інкорпорування ted talks; англомовна підготовка майбутніх моряків; діатопічна плюрицентричність німецької мови; навчання говоріння іноземної мови засобами драматизації; академічна та наукова доброчесність; личностно-ориентированное обучение английскому языку; особистісно-орієнтоване навчання англійської мови; аудирование; аудіювання; концепт сленгу у викладанні англійської мови студентам-журналістам; комунікативно-діяльнісний підхід у навчанні іноземній мови; клуб німецької мови як нестандартна форма організації дозвілля учнів; професійноорієнтоване англомовне спілкування; міжкультурний інституціональний дискурс; сучасні інтернет технології у навчанні: blended/hybrid/mixed learning; дистанційна освіта; художньо-біографічна проза; ноосферна лингводидактика; комп'ютерні презентації