Територіальна організація регіональної екологічної мережі Харківської області на ландшафтній основі : монографія - Максименко, Надія Василівна; Клєщ, Анастасія Анатоліївна; Квартенко, Роман Олексійович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2022)
Монографія є результатом наукового дослідження, у якому на основі аналізу структури ПЗФ Харківської області розроблено шляхи оптимізації територіальної організації регіональної екологічної мережі на ландшафтній основі. Для кожного адміністративного району області створено цифрові крос-масштабні карти екологічної мережі на гіпсометричній основі та розроблено прогнозні карти структури регіональної екологічної мережі території районів області на ландшафтній основі. Удосконалено комплексну характеристику ландшафтів Харківської області на основі оновленого фізико-географічного районування території України. Результати ландшафтно-екологічних досліджень, викладені в монографії, можуть бути використані спеціалістами для розбудови екологічної мережі Харківської області, а також під час викладання дисциплін «Формування екомережі», «Ландшафтна екологія», спецкурсу «Ландшафтно-екологічне планування заповідних територій» та інших за ОПП «Заповідна справа».
Монографія. Наукове видання. Після додавання Титульної сторінки монографії загальна кількість сторінок склала 201 сторінку
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES; Research Subject Categories::TECHNOLOGY::Other technology; Research Subject Categories::FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING; екологічна мережа; екологічний каркас; регіональна екологічна мережа; територіальна організація; природно-територіальні комплекси; ландшафтна диференціація; Харківська область; оптимізація регіональної екологічної мережі; формування і функціонування екологічної мережі; оптимізація перспектив розвитку екологічної мережі