Підвищення ефективності діяльності готельних підприємств в умовах нестабільності ринкового середовища - Захаров, Артур Володимирович; Zakharov, А. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У першому розділі проаналізовано ефективність роботи готельного бізнесу, розглянуто існуючі методи оцінки результативності діяльності готельних підприємств та охарактеризовано ключові показники ефективності їх функціонування. Другий розділ містить узагальнення можливих способів підвищення продуктивності підприємств готельної сфери. З’ясовано, що оптимізація ефективності можлива за рахунок урахування визначених детермінант, чинників та умов, які впливають на роботу готельних комплексів. При цьому враховано як загальні аспекти, так і специфічні складові ефективності діяльності готельних підприємств.

The first section analyzes the efficiency of the hotel business, considers existing methods of assessing the effectiveness of hotel enterprises and characterizes key indicators of the effectiveness of their functioning. The second section contains a generalization of possible ways to increase the productivity of hotel enterprises. It is found that optimizing efficiency is possible by taking into account certain determinants, factors and conditions that affect the operation of hotel complexes. In this case, both general aspects and specific components of the efficiency of hotel enterprises are taken into account.
Increasing the efficiency of hotel enterprises in conditions of instability of the market environment
Керівник: Панова Ірина Олексіївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES; готельні підприємства; ефективність; показники ефективності; оцінка ефективності; інновації; hotel enterprises; efficiency; efficiency indicators; efficiency assessment; innovations