Тіло та сексуальність у світі, що змінюється : навчальний посібник - Зубарєв, Олександр Сергійович; Zubariev, Oleksandr Serhiiovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Цей підручник підготовлено відповідно до навчальної програми міжфакультетського курсу «Тіло та сексуальність у світі, що змінюється». Автор розглядає широкий спектр тем, включаючи історію сексуальності, наукові підходи до вивчення сексуальності, правові аспекти сексуальності та взаємозв'язок між сексуальністю та коханням. Підручник має на меті сприяти досягненню таких Цілей сталого розвитку: гендерна рівність, міцне здоров'я та благополуччя, якісна освіта. Видання покликане пропагувати цінності гендерної рівності, толерантності, інклюзивності, формування культури згоди серед молоді та позитивного сприйняття сексуальності. Він призначений для студентів вищих навчальних закладів, а також для всіх, хто цікавиться соціологією тіла та сексуальності, питаннями сексуальної освіти та гендерною теорією.

This textbook has been prepared in accordance with the curriculum of the interfaculty course “Body and Sexuality in a Changing World”. The author addresses a wide range of topics, including the history of sexuality, scientific approaches to the study of sexuality, legal aspects of sexuality, and the interrelation between sexuality and love. The textbook aims to contribute to the achievement of the following Sustainable Development Goals: Gender Equality, Good Health and Well-Being, and Quality Education. It is intended to promote the values of gender equality, tolerance, and inclusivity, as well as to foster among young people a culture of consent and a positive perception of sexuality. This publication is intended for students of higher education institutions, as well as for all those interested in the sociology of the body and sexuality, sexual education, and gender theory.
Body and sexuality in a changing world : textbook
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Pedgogical work; тіло; сексуальність; гендерна рівність; сексуальне здоров’я; сексуальне виховання; body; sexuality; gender equality; sexual health; sex education