Аналіз особливостей управління організацією на засадах клієнтоорієнтованого підходу - Мірошник, Лілія Вячеславівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка практичних рекомендацій щодо управління організацією на засадах клієнтоорієнтованого підходу. Відповідно до мети дослідження поставлено й вирішено такі завдання: розкрито сутність процесу управління організацією на принципах клієнтоорієнтованості; виокремлено особливості моделей функціонування клієнтоорієнтованого бізнесу, на основі яких рекомендовано впровадження однієї з них в організації, що досліджується, з урахуванням специфіки її діяльності та стартових позицій; узагальнено методичні підходи до оцінки рівня клієнтоорієнтованості організації, що дозволило запропонувати алгоритм проведення такої оцінки на рівні організації сфери харчової промисловості; проведено оцінку поточного стану функціонування організацій харчової промисловості в Україні, за результатами якого сформовано висновки про доцільність та готовність окремих з них до впровадження підходів управління на принципах клієнтоорієнтованості; проведено порівняльний аналіз особливостей реалізації клієнтоорієнтованої політики КК «Бісквіт-Шоколад» та КК «Roshen; розроблено пропозиції щодо удосконалення процесу управління КК «Бісквіт-Шоколад» на принципах клієнтоорієнтованості з метою подальшого впровадження в практику та підвищення рівня конкурентоспроможності організації. Об’єктом дослідження є процес управління організацією на засадах клієнтоорієнтованого підходу. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні аспекти підвищення рівня клієнтоорієнтованості у КК «Бісквіт-Шоколад».
Analysis of the Features of Organizational Management Based on a Customer-Oriented Approach
Керівник роботи: Прус Юлія Ігорівна, доктор філософії, кафедра управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; клієнтоорієнтованість; customer orientation; управління організацією; management of the organization