Управління кадровими змінами в умовах економічної нестабільності та кризи - Разуваєв, Дмитро Романович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Об’єкт дослідження – процес управління кадровими змінами на підприємстві ПрАТ «Термінал-М». Предмет дослідження – методи управління кадровими змінами, що застосовуються в компанії для забезпечення її стабільної та результативної діяльності в кризовому середовищі. Методи дослідження: аналіз, синтез, порівняння, економіко-статистичний метод, SWOT-аналіз та моделювання. Наукова новизна роботи полягає в розробці комплексного підходу до управління кадровими змінами, що враховує специфіку діяльності ПрАТ «Термінал-М» та особливості економічної нестабільності. Запропоновано інноваційні методи адаптації персоналу до змін, зокрема через впровадження цифрових технологій та гнучких форм зайнятості. Практичне значення одержаних результатів полягає в можливості застосування розроблених рекомендацій для підвищення ефективності управління персоналом на ПрАТ «Термінал-М», що сприятиме покращенню адаптації підприємства до змінних умов ринку та підвищенню його конкурентоспроможності.

The object of the study is the process of managing personnel changes at the enterprise PJSC “Terminal-M”. The subject of the study is the methods of personnel change management used in the company to ensure its stable and efficient operation in a crisis environment. Research methods: analysis, synthesis, comparison, economic and statistical method, SWOT-analysis and modeling. The scientific novelty of the work lies in the development of an integrated approach to managing personnel changes, taking into account the specifics of the activities of PJSC “Terminal-M” and the peculiarities of economic instability. Innovative methods of staff adaptation to changes are proposed, in particular through the introduction of digital technologies and flexible forms of employment. The practical significance of the obtained results lies in the possibility of applying the developed recommendations to improve the efficiency of personnel management at PJSC “Terminal-M”, which will help to improve the adaptation of the enterprise to changing market conditions and increase its competitiveness.
Management of personnel changes in the conditions of economic instability and crisis
Керівник роботи: Атаєва Олена Алімівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємств та менеджменту Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; управління персоналом; кадрові зміни; економічна нестабільність; адаптація персоналу; цифровізація; гнучкі форми зайнятості; personnel management; personnel changes; economic instability; personnel adaptation; digitalization; flexible forms of employment