Социально-экономические типы стран - Грицак, Юрий Петрович; Грицак, Юрій Петрович (Экограф, 1998)
У книзі розглядаються закономірності соціально-економічного розвитку народів (стадії зростання), основні показники для класифікації країн та прийоми їхньої інтерпретації. Виділено 8 типів країн, складено зведену таблицю показників, дається склад груп, описуються основні особливості та проблеми кожної групи. Видання можна використовувати як довідник для занять у школі та при складанні країнознавчих характеристик.
Keywords: типи країн; стадії росту; етапи індустріалізації; країнознавство