Усні історії: методи аналізу та варіативність публікацій результатів дослідження - Грінченко, Г.Г. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2010)
У статті розглядаються основні підходи до аналізу усних історій, розроблені в рамках наративного методу, а також варіанти публікацій результатів усноісторичних досліджень. Головною особливістю цих підходів називається відхід від розгляду усних історій як джерела фактів та орієнтація дослідницького інтересу на вивчення суб’єктивної сторони спогадів, перенесення пам’яті у центр усноісторичних проектів в якості об’єкта, а не методу дослідження.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: усні історії; наративний аналіз; суб’єктивність спогадів