Ретроспективний аналіз клініко-епідеміологічних і патоморфологічних особливостей інфаркту міокарда - Ткаченко, Наталія Олександрівна; Проценко, Олена Сергіївна; Ремньова, Наталія Олексіївна; Чумак, Любов Ігорівна; Мазний, Олександр Миколайович; Tkachenko, Nataly; Protsenko, Olena; Remnyova, Natalia; Chumak, Lyubov (Полтавський державний медичний університет, 2024)
Інфаркт міокарда (ІМ) є основною причиною смерті людей як в усьому світі, так і в Україні. Належний посмертний діагноз, встановлення безпосередньої причини смерті вимагає сучасних знань про гострий ІМ та правильної інтерпретації посмертних змін з урахуванням клінічного епікризу. У патологоанатомічному відділенні проведено ретроспективний аналіз даних із медичної документації та результатів автопсій за 2023 рік.

Myocardial infarction (MI) is the main cause of death in the world and in Ukraine. Proper postmortem diagnosis, establishing the immediate cause of death requires modern knowledge of acute MI and correct interpretation of postmortem changes taking into account the clinical epicrisis.A retrospective analysis of data from medical records and the results of autopsies for the year 2023 was carried out in the pathology department.
Retrospective analysis of clinical, epidemiology and pathomorphological features of myocardial infarction
Keywords: MEDICINE; MEDICINE::Morphology, cell biology, pathology; MEDICINE::Morphology, cell biology, pathology::Morphology; MEDICINE::Morphology, cell biology, pathology::Pathology; інфаркт міокарда; патоморфологічні зміни; myocardial infarction; pathomorphological changes