Професійна підготовка фахівців з проєктування авторемонтного підприємства автомобілів «КрАЗ-65032» з вдосконаленням технології ремонту паливної апаратури - Колбаса, Богдан Романович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Проаналізовано сучасні підходи до професійної підготовки фахівців авто ремонтної галузі та визначити компетентності, необхідні для роботи з паливною апаратурою. Представлено методику проєктування заводу на 2200 капітальних ремонтів автомобілів за рік та вдосконалення дільниці ремонту паливної апаратури. Вдосконалено технологічний процес регулювання і перевірки форсунки двигуна ЯМЗ-238, і складений комплект документів на відновлення, розроблено пристрій для перевірки і регулювання форсунок. Розроблено дидактичний проєкт факультативного заняття з теми «Вдосконалення технології ремонту паливної апаратури «КрАЗ-65032». Обґрунтовано ефективні методи, форми та засоби навчання для формування практичних умінь та технологічних навичок здобувачів освіти.
Керівник роботи: Подоляк Олег Степанович, кандидат технічних наук, доцент кафедри машинобудування, транспорту і зварювання Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія»
Keywords: TECHNOLOGY::Engineering mechanics::Mechanical manufacturing engineering; професійна підготовка; дидактичний проєкт; стенд; двигун; пристосування; агрегат; діагностика; ефективність