Світові тенденції розвитку морських контейнерних перевезень - Яровий, Ярослав Ігорович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена дослідженню світових тенденцій розвитку морських контейнерних перевезень. У першому розділі роботи розглядаються поняття та класифікація морських контейнерних перевезень, а також наукові підходи до дослідження морських контейнерних перевезень. У другому розділі проаналізовано тенденції розвитку міжнародних морських контейнерних перевезень; досліджено цифровізацію як провідну тенденцію на ринку міжнародних морських контейнерних перевезень; узагальнено перспективи міжнародних морських контейнерних перевезень.

The bachelor's thesis is devoted to the study of world trends in the development of maritime container transportation. The first chapter of the bachelor's thesis examines the concept and classification of maritime container transportation, as well as scientific approaches to the study of maritime container transportation. The second chapter analyzes the development trends of international maritime container transportation; examines digitalization as a leading trend in the international maritime container transportation market; summarizes the prospects for international maritime container transportation.
Global Trends in the Development of Maritime Container Transportation
Керівник роботи: Шуба Марина Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та логістики ННІ «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; морський транспорт; maritime transport; контейнеровоз; container ship; international maritime container transportation; міжнародні морські контейнерні перевезення