До питання про генезис теорії інтелектуального капіталу - Давидова, І.А.; Брежнєва-Єрмоленко, О.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті з’ясовується місце та роль інтелектуального капіталу як категорії економічної теорії шляхом простеження її генетичної природи. Проаналізовано становлення цієї категорії у поглядах представників різних шкіл економічної науки від класиків до інституціоналістів. Показано, що інтелектуальний капітал є збірним поняттям для визначення нематеріальних цінностей, які об’єктивно підвищують вартість компанії .
Keywords: інтелект; людський капітал; знання; інтелектуальний капітал