Комунікативні стратегії протестантських журналістів України - Балаклицький, М.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
Стаття доводить, що журналісти газети «Для ТЕБЯ» виявляють релігійний компонент усіх сфер суспільного життя, використовуючи фонові знання нецерковної аудиторії. Ефективність комунікації часопису «Для ТЕБЯ» забезпечено: адаптацією релігійного матеріалу під медіа-текст, послідовною ставкою на автуру, сприйняттям журналістської творчості як подвижництва, міжконфесійним характером видання. The article states that journalists of Dlya TEBYA (For You) newspaper single out the religious component in all spheres of civil life, using the background knowledge of secular audience. The communicative efficiency of Dlya TEBYA (For You) are provided by: the adaptation of the religious material under mediatext, the concequent rating the authors, the perception of the art as a special mission, the interconfessional character of the edition.
Балаклицький Максим Анатолійович – кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, докторант Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Keywords: місіонерська газета; релігійна комунікація; читацька аудиторія