Роль урбанізованої місцевості у сучасних збройних конфліктах і необхідність трансформації збройних сил України - Целуйко, В.О. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
Досліджено роль урбанізованої місцевості в збройних конфліктах сучасності. Відмічається зростання впливу бойових дій у містах на загальний перебіг і результат сучасних війн. Доводиться необхідність трансформації Збройних сил України відповідно до цієї тенденції. Звертається увага на внутрішні ресурси для оптимізації структури Сухопутних військ для надання їм можливості створити формування адаптовані до урбанізованої місцевості.
РОЛЬ УРБАНИЗИРОВАННОЙ МЕСТНОСТИ В СОВРЕМЕННЫХ ВООРУЖЕННЫХ КОНФЛИКТАХ И НЕОБХОДИМОСТЬ ТРАНСФОРМАЦИИ ВООРУЖЕННЫХ СИЛ УКРАИНЫ
THE ROLE OF THE URBAN AREAS IN THE MODERN ARMED CONFLICTS AND NECESSITY OF THE TRANSFORMATION OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES
Keywords: урбанизированная местность; Ukrainian Armed Forces; збройний конфлікт