Роль алергічних реакцій у розвитку ускладнень після стентування коронарних артерій - Біла, Наталя Володимирівна; Старікова, Алла Броніславівна; Павлюк, Катерина Сергіївна (Вінниця : ГО «Європейська наукова платформа», 2024)
Найбільш поширеними ускладненнями коронарного стентцуівання є рестеноз і тромбоз стента. Однією з причин розвитку цих ускладнень є алегрічна реакція. Появі цих побічних реакцій сприяє гіперчутливість до компонентів стента та препаратів, що призначаються після стентування, а також будь-який алергічний агент навколишнього середовища.
Keywords: коронарне стентування; рестеноз; тромбоз; тромбоз; синдром Коуніса