Методи визначення конкурентних переваг суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності - Кобзаренко, А. О. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті розглянуто основні методи визначення конкурентних переваг підприємства у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Проаналізовано сучасні підходи до оцінювання конкурентоспроможності, їх переваги та недоліки. Узагальнено етапи проведення оцінки конкурентоспроможності підприємства та запропоновано алгоритм її здійснення. Обґрунтовано необхідність комплексного підходу до аналізу конкурентних позицій підприємства з урахуванням впливу внутрішніх і зовнішніх факторів.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; конкурентоспроможність; конкурентні переваги; зовнішньоекономічна діяльність; методи оцінювання; підприємство; стратегія