Статистичний аналіз екстрактора QRNG на основі криптографічної геш-функції "Купина" - Маценко, Денис Віталійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета роботи: дослідити ефективність та надійність екстрактора випадкових чисел, який використовує криптографічну геш-функцію Купина для покращення якості випадковості вихідних даних, проведення тестування з використанням сучасних статистичних методів та оцінка отриманих результатів. The purpose of the work: to investigate the efficiency and reliability of a random number extractor that uses the cryptographic hash function Kupyna to improve the randomness of the output data, to conduct testing using modern statistical methods, and to evaluate the obtained results.
Керівник : Нарєжній Олексій Павлович, доцент кафедри безпеки інформаційних систем і технологій, кандидат технічних наук
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Informatics, computer and systems science; екстрактор випадкових чисел; геш-функція Купина; статистичний аналіз; тестування випадковості; криптографічна стійкість; random number extractor; hash function Kupyna; statistical analysis; randomness testing; cryptographic strength