Візуальна риторика: соціально-філософський аспект - Галстян, Владислав Сергійович; Halstian, V. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Метою є дослідження візуальної риторики як системи впливу на формування поглядів людини на світ, чуттєвого механізму конструювання простору людського існування, його оцінок та емоційних реакцій на соціальне оточення та суспільні процеси. Об’єктом дослідження є феномен візуальної риторики в умовах візуального повороту культури та нової логіки культури метамодерну. Предметом дослідження є механізми візуальної риторики, які унаочнюють та пояснюють процеси формування, циркуляції та інтерпретації візуальних образів у сучасному суспільстві.

Research Aim. To examine visual rhetoric as a system of influence shaping human worldview, a sensuous mechanism for constructing the space of human existence, its evaluations, and emotional reactions to the social environment and societal processes. Object of Research: The phenomenon of visual rhetoric within the context of the visual turn in culture and the new cultural logic of metamodernism. Subject of Research. The mechanisms of visual rhetoric that illustrate and explain the processes of formation, circulation, and interpretation of visual images in contemporary society.
Visual rhetoric: a socio-philosophical aspect
Науковий керівник: Попова Наталія Валеріївна, кандидат філософських наук, доцент кафедри теоретичної і практичної філософії. Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects; візуальний поворот; постструктуралізм; метамодерн; міждисциплінарність; візуальна риторика; текст; деконструкція; візуальна комунікація; медіація; афективність; соціальне конструювання; visual turn; poststructuralism; metamodernity; interdisciplinarity; visual rhetoric; text; deconstruction; visual communication; mediation; affectivity; social construction