Дослідження та удосконалення зовнішньоекономічної діяльності підприємства на засадах побудови системи менеджменту якост - Гевко, Ольга Ярославівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто питання сутності, значення та сучасних тенденцій розвитку зовнішньоекономічної діяльності підприємств, визначено роль системи менеджменту якості у забезпеченні міжнародної конкурентоспроможності. Проведено комплексний аналіз ЗЕД ТОВ НВФ «Стройхімсервіс», включаючи оцінку фінансових показників, логістичних процесів, якості продукції та взаємодії з контрагентами. Виявлено ключові проблеми підприємства у сфері ЗЕД: нестабільність процесів, відсутність формалізованої СМЯ, недостатній рівень цифровізації, нерівномірність якості продукції, зростання ризиків у міжнародних операціях.
Керівник: Рожко Віктор Іванович, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; зовнішньоекономічна діяльність; система менеджменту якості; ISO 9001:2015; міжнародні стандарти; конкурентоспроможність; ризик-орієнтоване управління; ТОВ НВФ «Стройхімсервіс»