Методи прийняття рішень : практикум : 2 ч. Ч. 1 [Електронне видання] - Стрілець, Вікторія Євгенівна; Бакуменко, Ніна Станіславівна; Шматков, Сергій Ігорович; Strilets, Viktoriia; Bakumenko, Nina; Shmatkov, Serhiy (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
У практикумі розглянуті методи прийняття рішень у різних умовах надання вхідної інформації, такі як: метод аналізу ієрархій, метод дерев рішень, кількісні критерії прийняття рішень. Описані засоби табличного процесора MS Excel для розв’язання задач лінійного програмування і побудови дерев рішень. Посібник містить методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисциплін «Моделі і методи прийняття рішень» та «Комп’ютерні системи підтримки прийняття рішень», які викладаються у рамках підготовки бакалаврів за спеціальностями 123 «Комп’ютерна інженерія» та 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка».

The practicum considered methods of decision-making in various conditions of providing input information, such as: the method of analyzing hierarchies, the method of decision trees, quantitative decision-making criteria. The MS Excel spreadsheet tools for solving linear programming problems and building decision trees are described. The manual contains methodological instructions for the implementation of practical work in the disciplines «Models and methods of decision-making» and «Computer systems of decision-making support», which are taught as part of the training of bachelors in the specialties 123 «Computer engineering» and 174 «Automation, computer-integrated technologies and robotics».
Decision-making methods : practicum : іn 2 p. P. 1 [Electronic edition]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: MATHEMATICS; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science; задача прийняття рішень; математичне програмування; метод аналізу ієрархій; дерева рішень; критерії прийняття рішень; decision-making problem; mathematical programming; the method of analyzing hierarchies; decision trees; decision-making criteria